De Winter is bijna ten einde en de DSRA is daarom weer begonnen met haar jaarlijkse licentiecursus. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de theoriecursus niet gehouden bij Roké Motoren in verband met een verbouwing. Dit jaar vond de aftrap plaats bij motorclub de Kraats, wij willen dan ook graag Jord Klok en de rest van het team en de club bedanken voor hun gastvrijheid.

IMG 4726

Er heeft zich weer een leuke diverse groep mensen aangemeld van alle leeftijden. Hieronder was ook het nieuwe experience team aanwezig, bestaande uit Rogier Weekers en Miranda Louwes. Zij zullen dit jaar het volledige ONK-seizoen op het DSRA-zijspan gaan rijden. De cursisten kregen uitleg over de algemene spelregels op het circuit zoals de handelingen bij vlaggen. Daarnaast is het technische gedeelte aan bod gekomen, hierbij is gebruik gemaakt van het RSR-zijspan van Jord klok. Verder hebben de cursisten uitleg gekregen over het omgaan met milieu, reglementen en andere belangrijke zaken die hen zal helpen bij hun debuut in de zijspan sport.

Nu de cursisten de theorie tot zich hebben genomen, is het tijd voor de praktijk; op 12 maart zullen alle deelnemers hun eerste meters gaan maken op de Junior Track van het TT-circuit Assen.