Voor de laatste twee cursusdagen zijn de cursisten afgereisd naar het Franse circuit du Val de Vienne. De dag begon met een briefing, waarin werd verteld wat de cursisten deze dagen konden verwachten. 's Middags konden de cursisten voor het eerst de baan op. Het verschil tussen de Junior Track en hier is groot, het circuit is een stuk langer en de bochtensnelheid ligt veel hoger. Er was een grote groep zijspannen omdat een aantal buitenlanders zich ook bij de cursus hadden aangesloten.

DSRA Licentiecursus2017

De cursisten reden elke keer drie rondes en kwamen daarna de pitstraat in waar ze aanwijzingen kregen van Gerard Daalhuizen en Jeroen Remmé. Gerard en Jeroen reden tussen de cursisten door om de techniek voor te doen en om te kijken hoe de cursisten het zelf deden. De cursisten hebben veel rondes gereden en hebben na een dag trainen al een hoop vooruitgang geboekt.

Aan het eind van de middag werd het theorie-examen afgenomen, waarbij de kennis van de vlaggen en verschillende onderdelen van het algemeen, wegrace en technisch reglement werd getoetst. 's Avonds werd een ronde over het circuit gelopen. Tijdens deze ronde werd bocht voor bocht uitleg gegeven over wat de passagiers hier moesten doen, maar ook over de te rijden racelijnen en hoe bochtencombinaties aangesneden moesten worden.

Dinsdagochtend konden de cursisten een half uur de baan op, de uitleg van maandagavond konden ze nu in de praktijk toepassen. De cursisten hebben tijdens deze training zo veel mogelijk meters gemaakt. De cursusleiders stonden in de pitstraat klaar om de cursisten op te vangen voor het beantwoorden van vragen en voor eventuele uitleg. ’s Middags was de laatste training voor de cursisten aangebroken. Na een korte warming-up werd tweemaal een startprocedure geoefend zodat de cursisten optimaal zijn voorbereid op hun eerste wedstrijd. Daarna was de gelegenheid om zelf nog een aantal rondes te rijden.

Het DSRA SidecarXperience team, bestaande uit Rogier Weekers en Miranda Louwes, heeft het goed gedaan deze week. Naarmate de week vorderde raakten ze steeds beter op elkaar ingespeeld. Na het afronden van de cursus hebben zij nog drie productieve testdagen kunnen rijden in Val de Vienne en Assen. Rogier en Miranda komen 6 en 7 mei weer in actie samen met de andere ONK coureurs op de Varsselring in Hengelo (Gld).

De certificaten werden ’s middags door Bennie Streuer uitgereikt. De cursus is succesvol afgerond en iedereen heeft zijn examen gehaald!

Foto Mark Walters