Hierbij willen we u op de hoogte brengen van een aantal grote wijzigingen binnen Team Streuer.

Team Streuer 2016

Gisteravond 26 november 2016, tijdens onze sponsoravond, hebben we bekend gemaakt dat Geert stopt als passagier van Bennie. Vanaf aankomend seizoen is de 600cc motorregel in het WK van kracht. Een nieuwe regel waar Geert niet achter kan staan. Tevens wil hij meer tijd kunnen vrijmaken voor zijn familie. Hij wil de tijd hebben om zijn kinderen te kunnen aanmoedigen in het beoefenen van hun sport.

Naast Geert zullen ook Auke, Siep, Henk en Jan er mee stoppen. Mede door de leeftijd wordt het racen in combinatie met het werk als erg zwaar ervaren. Zoals Bennie het mooi weet te omschrijven “Tijdens een WK-weekend worden er meer uren gedraaid, dan door de week bij een baas”. Voor Jan kwam er nog een extra reden bij, hij heeft zich namelijk toegelegd op het racen met een klassiek zijspan.

Nu zult u misschien denken dat Team Streuer er geheel mee ophoudt, maar dat is niet het geval. Nadat Geert aangegeven heeft om ermee te willen stoppen is Bennie direct opzoek gegaan naar een vervanger voor Geert. Zoals het nu lijkt heeft hij deze gevonden in de persoon van fransman Kevin Rousseau. Kevin is jaren de vaste passagier geweest bij team Delannoy. Afgelopen seizoen zijn zij derde geworden in de eindstand van het WK. Kevin heeft dus bewezen dat hij genoeg potentie heeft.

Behalve de wijziging in het team had Bennie nog een andere uitdaging. Wil hij namelijk doorgaan op WK-niveau dan zou er een span opgebouwd moeten worden met een 600cc motor. Deze uitdaging heeft hij weten op te lossen door nagenoeg alle benodigde onderdelen voor een 600cc span te kopen van team Birchall. Er staat dan al bijna een nieuw span klaar voor het aankomende seizoen.

In aankomende weken zal de WK-kalender voor 2017 bekend gemaakt worden en als de geruchten kloppen wordt dit wederom een mooie kalender. Tegen alle verwachtingen in wordt er tevens aangegeven dat het aantal vaste teams gegroeid is.

Het team wil u bedanken voor alle vormen van Media aandacht die door u is gegeven aan ons team het afgelopen jaar.

Met vriendelijke groeten,
Team Streuer