Dit weekend word de 2e ronde voor de WK zijspannen verreden op de Slovakiaring, ook nu rijden de driewielers samen met de WK endurance.

Team Streuer foto credit Mark Walters

foto credit Mark Walters

Voor de zijspan teams was dit de eerste kennismaking met het voor hun nieuw circuit in de WK cyclus. Op het laatste moment werd het programma nog aangepast, en reden de zijspannen op de donderdag al hun eerste kwalificatie.

Team Streuer gebruikte de vrije training voor het inrijden van de nieuw opgebouwde Kawasaki krachtbron. Deze had na de crash tijdens de openings ronde in Le mans toch wel behoorlijke schade opgelopen. Na een rustig begin zagen we Bennie

Streuer met passagier Kevin Rousseau, geleidelijk opklimmen naar een 6e plaats op het einde van deze sessie. Veruit de snelste was het Engelse team van Tim Reeves die blijkbaar weinig tijd nodig had om dit nieuw circuit onder de knie te krijgen.

Op het eind van de middag werd de eerste kwalificatie verreden, ondanks een sterk verbeterde tijd kwam team Streuer niet verder dan een 5e plaats. Opnieuw was het Reeves die als snelste uit de bus kwam, en de voorlopige pole pakten voor het Finse team van Paivarinta, en de Birchall broers. Team Holden zetten de 4e tijd op de klokken.

Team Streuer was matig tevreden, met het neergezette resultaat, maar weet ondertussen waar er nog de nodige winst te behalen valt. En zal morgen tijdens de 2e en beslissende kwalificatie alles in het werk stellen om verder naar voren te komen. Het team kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de 2e dag, waarop nog een vrije training, kwalificatie en sprintrace verreden zal worden.

Uitslag 1e kwalificatie :
1 team Reeves
2 team Paivarinta
3 team Birchall
4 team Holden
5 team Streuer
6 team Founds
7 team Christie
8 team Lawrie
9 team Wyssen
10 team Remse