Op de 2e dag van de WK zijspannen op de Slovakiaring, begonnen de driewielers deze ochtend met een vrije training. De Birchall broers sloten deze als snelste af, voor Reeves en Paivarinta.

Ook Bennie Streuer met Kevin Rousseau verbeterden flink hun tijd van de eerste dag en pakten de 4e plaats, voor team Holden.

Team Streuer002

foto credit Mark Walters

Na een korte pauze van een half uur konden de WK zijspannen direct weer de baan op voor hun 2e en beslissende kwalificatie. En direct vanaf het begin begon het gevecht om de beste startplaatsen. Voor de pole spitste deze zich af tussen de Engelse teams van Reeves en Birchall, deze werd met 1/1000 seconde verschil gewonnen door de Birchall broers. Maar ook de strijd om de laatste front row plaats was interessant om volgen. Deze ging tussen de teams van Paivarinta, Holden en onze Nederlandse troef Streuer. De Fin Kon op het laatst toch nog een snelle ronde eruit persen en pakten de 3e startplaats. Holden pakte maar nipt de 4e plaats met een voorsprong van 1/100 van een seconde op team Streuer.

Bennie Streuer en Kevin Rousseau waren dan ook tevreden na deze kwalificatie, en volgens Bennie was er veel mogelijk tijdens de race. Veel tijd had team Streuer niet voor de voorbereidingen, voor de sprintrace over 7 ronden, want die zou al over 2,5 uur plaats vinden. Maar voor het zover was moest Kevin eerst nog aantreden bij de kwalificatie voor de WK endurance . Net als in Le Mans rijd hij ook hier weer een dubbel programma.

Er werd dan ook een spannende strijd verwacht om de top posities tijdens deze sprintrace over 7 ronden. En dat gevecht begon al bij het uitgaan van de lampen, alle rijders van de eerste 2 rijen kenden een top start, en stoven richting de eerste bocht. Hier was direct al contact tussen diverse spannen, Paivarinta kwam als eerste uit deze openings strijd. Een paar bochten later ging het fout voor de Birchall broers zij raakten naast de baan en moesten voor een snelle reparatie de pits opzoeken, dus voor hun was de race verlopen. Ook Tim Reeves kwam niet zonder kleerscheuren uit de eerste ronde en kampte met een aanlopende spatbord. Maar nu roken ook de teams van Holden en Streuer op de 3e en 4e plaats bloed en begonnen hun tempo op te voeren, beiden waren in ronde 2 dan ook de snelsten op de baan en verkleinden het gat met Reeves snel. Streuer zette in de 3e ronde de snelste ronde van de wedstrijd op de klokken, en sloot aan bij Reeves en Holden. Streuer besloot om het eerst maar eens rustig te bezien want echt zachtzinnig ging het niet tussen de beide Britse teams .

In de 4e ronde ging het mis voor team Holden die na een aanraking met team Reeves over de kop sloeg. Streuer die er valk achter zat, kon nog net uitwijken om erger te voorkomen, maar dit resulteerde wel in een bezoek aan de grindbak, met de nodige tijdverlies als gevolg. Voor Holden zat de race erop, Reeves kon z,n race vervolgen, en Streuer kwam als 11e weer op de baan, En kon in de resterende ronden nog 1 plaatsje winst pakken, en Finishte als 10e .
Streuer was furieus na de wedstrijd, want door z’n bezoek aan de grindbak had de team Streuer LCR behoorlijk wat schade opgelopen. En was het team erop moment van schrijven nog niet zeker van of er wel gestart kan worden zaterdag tijdens de Goldrace. Dit had volgens Bennie voorkomen kunnen worden als er wat meer met verstand was gereden door Reeves en Holden, was z,n korte relaas na de wedstrijd.

Uitslag Sprintrace :
1 : Paivarinta – Vravainen FIN / FIN
2 : Reeves – Wilkes GBR / GBR
3 : Founds – Christie GBR / GBR
4 : Wysen – Hover SUI / SUI
5 : Lawrie – Fairhurst GBR / GBR
10 : Streuer – Rousseau NED / FRA