Achtste plaatsen stemmen Endeveld en Remmé niet tevreden

Met twee achtste plaatsen is Kees Endeveld met bakkenist Jeroen Remmé zondagmiddag niet geheel tevreden uit België teruggekeerd. Toch ziet het duo perspectief voor de races op het circuit van Schleiz, over drie weken.

Drugsadvies Sidecarshop Racing

Foto Henk Teerink

Op het circuit van Zolder had het zijspanwegraceteam Drugsadvies Sidecarshop Racing dit weekend gehoopt op hogere klasseringen. Die zaten er evenwel voor het team uit Grolloo niet in tijdens races in het kader van het IDM, het internationale Duits kampioenschap.

In de kwalificatie kampten Endeveld en Remmé met veel wielspin en dat euvel kon het duo niet oplossen voor de eerste race op zaterdag begon. Die eerste wedstrijd begon het span van Drugsadvies Sidecarshop Racing redelijk, maar na vier ronden kwamen de problemen met de grip van de banden opnieuw om de hoek kijken. “We hebben met hangen en wurgen onze achtste plaats kunnen vasthouden”, aldus stuurman Endeveld. “Op het eind hadden we nog pech dat we in de uitloopronde stil kwamen te staan, maar toen waren we de finishlijn gelukkig al gepasseerd.”

Zaterdagavond werd de Kawasaki goed onder handen genomen en kon het euvel van te weinig grip worden opgelost. Dat kwam in de wedstrijd zondagmiddag direct tot uiting. De rondetijden gingen met anderhalve seconde omlaag en dat leek een goede uitgangspositie te worden voor een prima klassering.

Endeveld en Remmé vochten een fraai duel uit met het Zwitserse team Rutz, maar toen kwam er enig lichamelijk malheur bij Endeveld. “Ik kreeg last van een slapende voet en had daardoor moeite om goed te schakelen. Er gingen ons drie combinaties voorbij, maar gelukkig hebben we er twee kunnen terugpakken”, aldus Endeveld na afloop.

Drugsadvies Sidecarshop Racing

Foto Henk Teerink

Net als zaterdag eindigde team Drugsadvies Sidecarshop Racing op de achtste plaats. “Over de klasseringen zijn we niet tevreden, maar de verbetering van de rondetijden op zondag geeft wel vertrouwen voor de volgende races”, liet Kees Endeveld weten.

Voor die komende races strijkt het zijspandeelnemersveld neer op het circuit van het Duitse Schleiz, waarop 29 en 30 juli de volgende ronde voor het IDM wordt afgewerkt.

Een interview met Endeveld en Remmé door Onroep Flevoland ... Motorzijspanduo wil naar WK