Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens) hebben tijdens de zijspanrace op het circuit Oschersleben in Duitsland opnieuw bewezen dat zij bij de beste tien van de wereld horen.

Endeveld 20 en Archer 70

Foto: Mark Walters.

Met op zaterdag de negende plek in de Sprint Race, werd het duo in de Gold Race op zondag als zevende afgevlagd. Daarmee blijft Endeveld beste Nederlander in het WK wegrace bij de zijspannen.

Even leek het zondag niet goed te gaan. Bij de start liet de machine het even afweten, waarna Team Drugsadvies Sidecarshop stil viel en van de baan werd getikt door een achterop komende combinatie. “Dat kostte ons tijd en leverde helaas wat schade op, maar ik kon de race wel hervatten”, aldus Kees Endeveld. Na de eerste ronde passeerden Endeveld en Remmé als twaalfde. Maar geleidelijk wist het tweetal terrein te winnen. “Op zich ging het redelijk gemakkelijk om een aantal combinaties in te halen”, zei Endeveld na de race. Twee ronden later lag het duo al elfde en weer een ronde later tiende. Na een tijd negende te zijn geweest, klommen ze door uitvallers op naar de zevende plek. Die wist het duo tot het eind vast te houden.

Endeveld 20 en Archer 70

Foto: Mark Walters.

Een dag eerder, zaterdag, reden Kees Endeveld en Jeroen Remmé in de Sprint Race eigenlijk hun eigen wedstrijd. De nummer acht, de Franse combinatie Leglise/Clement liep verder van hen vandaan, terwijl Endeveld op zijn beurt afstand nam tot de tiende combinatie, Archer /Thomas. “Tegen het eind van de race werd mijn motor iets te warm, maar gelukkig kostte dat geen klasseringen. We hebben het euvel zaterdagavond kunnen verhelpen, waardoor we zondag daar geen last mee van hadden.”

Het duo reist halverwege augustus als beste Nederlandse combinatie in de WK zijspannen naar de thuis-GP op het TT Circuit Assen. Die WK-race wordt verreden tijdens de GAMMA Racing Day op zondag 18 augustus.

Endeveld en Remme

Foto: Mark Walters.