Na het erg succesvolle seizoen 2019, waarin Team Drugsadvies Sidecar Shop de zesde plaats in het wereldkampioenschap behaalde, hebben zijspancoureur Kees Endeveld (Grolloo) en bakkenist Jeroen Remmé (Ens) besloten niet samen verder te gaan.

Endeveld en Bichall

Het besluit is al enige weken geleden genomen, maar om het seizoen succesvol te kunnen afsluiten, heeft het tweetal besloten dit pas na de WK-races naar buiten te brengen.

Jeroen Remmé en Kees Endeveld hebben zes jaren samen een zijspanteam gevormd. Maar beide leden van het koppel zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Na onderling overleg heeft het tweetal vier weken geleden besloten in 2020 afzonderlijk van elkaar verder te gaan, maar wel samen het seizoen 2019 tot een goed einde te brengen.

Dat laatste is zeker gelukt, want met een prachtige derde plaats in de Sprint Race in Portugal en de vijfde plek in de Gold Race, wisten Endeveld en Remmé de zesde plaats in het wereldkampioenschap zijspannen veilig te stellen. Een klassering die ver boven de doelstelling lag. “We hadden ons voorgenomen in ons eerste volledige WK-jaar bij de beste tien te eindigen. Dat het uiteindelijk de zesde plaats is geworden, is natuurlijk geweldig. Samen met Jeroen is het zelfs gelukt een plek op het erepodium te behalen in de laatste race. Wanneer wij met onenigheid uiteen zouden gaan, was ons dat nooit gelukt”, aldus Kees Endeveld, die Jeroen voor de toekomst alle succes wenst.

Daar waar Jeroen Remmé vertrekt, heeft Kees Endeveld zich in de afgelopen periode georiënteerd en gespreken met kandidaat-bakkenisten gevoerd. “Het heeft erin geresulteerd”, zegt de rijder uit Grolloo, “dat ik komend seizoen ga rijden met Hendrik Crome (25 jaar) uit het Duitse Bockenem. Hij is ervaren in internationale races en zal komend jaar voor het eerst een volledig WK-seizoen meedraaien. Ik heb alle vertrouwen in hem.”

De blik van Team Drugsadvies Sidecar Shop is inmiddels gericht op het komende seizoen. Kees Endeveld heeft zijn zijspan verkocht en het nieuwe span voor 2020 al in huis. “Ik ga met een LCR-zijspan rijden, uitgerust met een Yamaha motorblok. Daarbij krijg ik ondersteuning van Birchall Racing en van LCR UK. De komende tijd moet ik zorgen dat ik het budget voor 2020 bijeen sprokkel, zodat ik met Hendrik Crome een goede start kan maken.”