De stichting Dutch Sidecar Racing Association (DSRA) is opgericht in 1996. De DSRA heeft twee hoofdtaken: het vertegenwoordigen van de rijders en het opleiden van cursisten.

Rijdersvertegenwoordiging
De DSRA vertegenwoordigt de Nederlandse rijders en bakkenisten bij de organisatoren van de verschillende races en bij de motorbonden (o.a. KNMV en FIM). De DSRA zet zich in voor bijvoorbeeld de wedstrijdkalender, het reglement, en andere zaken die in het belang zijn van de deelnemers.

Opleidingsinstituut
De DSRA organiseert jaarlijks de opstapdag welke meestal in oktober plaatsvindt. Tijdens de opstapdag kunnen deelnemers ervaren wat het is om passagier te zijn in een zijspan. De DSRA hoopt hiermee mensen enthousiast te maken voor deelname aan de DSRA licentiecursus.

Voor het seizoen begint wordt de licentiecursus gehouden. Deze cursus bestaat uit één theorie dag en twee praktijkdagen. Indien de cursisten met goed gevolg deze cursus hebben afgelegd kunnen zij hun wegracelicentie aanvragen bij de KNMV.

Daarnaast stelt de DSRA haar experience zijspan elk jaar beschikbaar aan een nieuw te vormen team. Het doel hiervan is om een laagdrempelige opstap te creëren voor teams die willen starten in het ONK kampioenschap. De DSRA hoopt hiermee mensen te op weg helpen die gepassioneerd zijn geraakt van de sport.

Het bestuur
Het DSRA bestuur bestaat uit de volgende bestuursleden:
    -   Frank Remmé               Voorzitter DSRA
    -   Ilse de Haas                   Vice voorzitter en hoofd opleiding
    -   Gerard Daalhuizen       Penningmeester
    -   Jeroen Remmé              Algemeen bestuurslid