Het zag er in de voorbereidingen allemaal zo mooi uit, maar juist in de eerste WK-zijspanrace van dit seizoen, ging het mis voor Team Streuer uit Grolloo.

WK Le mans Streuer De Haas-Foto Mark Walters
Foto Mark Walters

Bennie Streuer en zijn bakkenist en vriendin Ilse de Haas incasseerden een fikse tegenslag en de race eindigde voortijdig voor het duo. Een kapotte uitlaatklep gooide roet in het eten. Het duo moest de winst aan het Finse koppel Pävärinta/Värtäinen laten. Het zag er in de eerste ronden van de race op het warme Franse circuit nog hoopgevend uit.

In de kwalificatie hadden Streuer en de Haas de zesde startplaats behaald, maar een geweldige start bracht het duo in de eerste honderden meters al op de derde plaats. In de tweede bocht klommen ze zelfs op naar plek twee, voor hun grote concurrenten, de combinaties van Reeves en Birchall.

WK Le mans Streuer De Haas - Foto Mark Walters
Foto Mark Walters

Maar lang ging het niet voorspoedig. In de derde ronde merkte Bennie Streuer dat het niet goed ging. “De machine liep niet meer zo snel als in de eerste twee ronden en het verergerde alleen maar.”

Nadat de race was geëindigd en Streuer met zijn machine in de pits stond, leerde een korte inspectie dat er iets met de uitlaten niet goed zat. “Ik denk dat een kapotte uitlaadklep het euvel is waardoor ik veel snelheid verloor. Maar ik zal de motor eerst helemaal uit elkaar moeten halen, wil ik zekerheid hebben.”

Waardoor het mankement is veroorzaakt kon Streuer na de race nog niet aangeven. “Zoiets kan spontaan kapot gaan. Dat kun je vooraf niet bekijken. Zelfs een splinternieuwe uitlaatklep kan plotseling kapot gaan.”

De teleurstelling bij Streuer en De Haas was groot, vooral omdat de machine in de aanloop naar de eerste wedstrijden prima liep.

01 WK Le mans Streuer De Haas01 Foto Mark Walters
Foto Mark Walters