Het zijspanteam van Bennie Streuer ondergaat enkele ingrijpende veranderingen. Passagier Kevin Rousseau uit Frankrijk gaat het team verlaten. In zijn plaats zal de vriendin van Bennie, Ilse de Haas, als passagier gaan fungeren in het seizoen 2020.

Ilse de Haas en Bennie Streuer 01 Foto RTV Drenthe

Foto RTV Drenthe

Daarnaast maakt de 35-jarige Bennie Streuer de overstap van de LCR Kawasaki naar een Yamaha, die wordt gemonteerd op een frame van de Duitse framebouwer Adolf. Het duo Streuer/De Haas gaat in het seizoen 2020 de volledige WK-cyclus rijden, alsmede het volledige seizoen voor het Duits kampioenschap IDM en een aantal internationale races.

Dat Kevin Rousseau bij Bennie Streuer, die inmiddels goed hersteld is van een crash drie weken geleden, stopt heeft te maken met zijn topsportstatus in Frankrijk. Wil Rousseau ook komend jaar door de Franse nationale sportfederatie ondersteund worden, dan zou hij toch op een hoog WK-niveau moeten presteren. Door vooral mechanische problemen met de machine van Streuer, konden Bennie Streuer en Kevin Rousseau geen hoog WK niveau bereiken in het voorbije seizoen. Reden voor de Franse bond Kevin te verzoeken uit te kijken naar een ander team. Daarin is hij geslaagd, want Rousseau gaat in 2020 met wereldkampioen Tim Reeves rijden.

Ilse de Haas en Bennie Streuer 02 Foto Road Racing Photography

Foto Road Racing Photography

Daardoor kon Ilse de Haas een wens in vervulling laten gaan. “Ik wilde altijd al een volledig WK-seizoen gaan rijden als passagier en nu Kevin ons gaat verlaten, kan ik instappen bij Bennie”, aldus de 24-jarige Ilse de Haas. Ze heeft de afgelopen twee jaren zelf gereden op een zijspan, maar verlangde er weer naar als passagier te fungeren. “Ik heb eerder met Bennie gereden en afgelopen jaar ook een enkele maal. Wij zijn goed op elkaar ingespeeld en heb er voor komend jaar vertrouwen in.”

Team Streuer zal gaan vallen onder de paraplu van het team van wereldkampioen Reeves. “We gaan met exact hetzelfde materiaal rijden. Ook komt het team Sattler onder de vleugels van Reeves”, aldus Ilse de Haas. Zoals de plannen nu liggen, komt er een ijzersterk zijspantrio komend jaar op de circuits in actie.

Begin januari worden de eerste testen in Spanje verreden en half april begint het WK-seizoen in het Franse Le Mans.

Bijzonder is overigens dat de vader van Bennie, Egbert Streuer en de vader van Ilse, Geral “Bally” de Haas, in 2020 exact dertig jaar geleden hun laatste race als combinatie reden.

Ilse de Haas en Bennie Streuer 03 Foto Laura Weemering

Foto Laura Weemering